Arhiv novic:

Sreda, 16 Jun 2010

No-lan party za stare dobre čase in slovo!

Od dokaj neaktivne sezone (popolnoma, če smo odkriti, izpeljali smo le sodelovanje z AML) se bo muzej – skupaj s Kiberpipo – poslovil z No-lan partyjem. No-lan partyje smo nekaj sezon nazaj redno organizirali (imeli smo celo C64 No-lan party!). Glavni organizator in pobudnik dogodka je tokrat Oskar Koščak, ki je nekoč skrbel za design muzejskih plakatov za dogodke in razstave.

S tem dogodkom bomo tudi delovanje muzeja, razen postavljene stalne razstave, ki si jo bodo obiskovalci seveda še vedno lahko ogledali, zamrznili za nedoločen čas.

Od projekta se namreč poslavlja muzejska ekipa, ki je z vami vztrajala celih 6 let – kar je vsekakor rekordna številka za projekt v Kiberpipi :). Dunja Rosina in Martin Hribar, ki sva na projektu delala od samega začetka – to je od daaaaavnega leta 2004, bova seveda še v prihodnje skrbela tako preko spletne strani, kot tudi preko twitterja, da boste vedno obveščeni o muzejskem dogajanju pri nas in po svetu – predvsem pa, da vam ne bo ušla kaka pomembna letnica in obletnica iz računalniške zgodovine!

Pričakujete lahko prenovo spletne strani (ja, tisto, ki jo napovedujemo že dlje časa :)). Skupaj bomo torej počakali na boljše čase, primerno ekipo in priložnost za razvoj tega tako kul in v našem prostoru še kako potrebnega projekta.

Večina eksponatov je že varno spravljenih v skladiščih Kiberpipe (v kolikor bi kateri izmed donatorjev želel opremo nazaj zaradi začasne “ustavitve” projekta, se lahko tako obrne na: info@kiberpipa.org).

No-lan party bo tako še posebno nostalgičen – se še spomnite sezone 2004/2005? Ali izdelave kubusov? Muzeja na NESTu? Ali pa uspešne sezone velikih razstav – 2008/2009? Spominov je ogromno!

Vabljeni torej vsi, ne le “retro gejmerji”, temveč tudi tisti, ki ste nekoč soustvarjali podobo muzeja in njegov program!

Uradni napovednik dogodka:

V četrtek, 24. junija, se bo v Kiberpipi od 19. ure dalje odvijal že šesti tradicionalni No-LAN party. No-LAN party označuje turnir v legendarnih PC igrah s konca 80-ih let ter začetka 90-ih let, zabavo za ljubitelje starejših računalnišklih iger in za vse generacije, naveličane vseh sodobnih realističnih streljačin in Harryjev Potterjev. V tekmovalnem delu se bodo igralci lahko pomerili v Dyna Blaster in Micro Machines. Ob turnirjih pa se boste lahko zabavali z računalniki iz Kiberpipinega računalniškega muzeja – Commodore 64, ZX Spectrum, Atari 1040ST, Macintosh SE, IBM PS/1, IBM PC XT in ostali. Do poznih večernih ali zgodnjih jutranjih ur nas bo z glasbo iz iger zabaval DJ Earblower, član Fatal Error Crew. Vstopnine/prijavnine ni!



en komentar na “No-lan party za stare dobre čase in slovo!”

  1. Computer museum is no more - hypershare.info Pravi:

    […] events all day long. It also marks the beginning of the week when Cyberpipe's Computer Museum is closing down most of its activities until some undetermined future date. There will be one last party this […]

Komentirajte

Creative Commons License
Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons (Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija).