Arhiv novic:

Razstava GOTO 1982 v Tehniškem muzeju Slovenije
Dunja Rosina, 1 Jul 2013

V sredo bo v Tehni┼íkem muzeju Slovenije ponovno – tokrat kot gostujo─Źa razstava – odprla vrata razstava GOTO 1982. Se vidimo ob 19.00 v Bistri pri Vrhniki!
TMS_VABILO_GOTO.

Slike zaklju─Źne prireditve razstave GOTO 1982
Dunja Rosina, 20 May 2013

IMG_3468

Nekaj slik z dana┼ínje zaklju─Źne prireditve razstave GOTO 1982 si ┼że lahko ogledate v spletni galeriji.

Dogodek: zaklju─Źek razstave GOTO 1982 in nov za─Źetek za Dru┼ítvo ra─Źunalni┼íki muzej
bostjan, 15 May 2013

 

kdaj: v ponedeljek, 20.5. ob 18.uri
kje: v Muzeju novejše zgodovine Slovenije na Celovški cesti 23, 1000 Ljubljana.
kaj:┬ávpis novih ─Źlanov.

Razstava GOTO 1982, ki sta jo v zadnjem letu pripravila ekipa ra─Źunalni┼íkega muzeja in Muzej novej┼íe zgodovine, je bila ena izmed najbolj obiskanih in odmevnih razstav v tem letu in edina tovrstna pri nas. Prihodnji mesec se seli za eno leto v Tehni┼íki muzej Slovenije, medtem ko bo novoustanovljeno Dru┼ítvo ra─Źunalni┼íki muzej pripravljalo pogoje za trajno umestitev sodobnih tehnologij v kulturno ponudbo Ljubljane.

Vabimo vas da nam pri tem pomagate, tako da na dogodku pristopite k dru┼ítvu kot┬ápodporni ─Źlan┬áali┬ádonator. Zgled nam bo dalo nekaj znanih slovencev.

Pomagate nam lahko tudi razširiti novico:

Ob tej prilo┼żnosti bi se ponovno radi zahvalili dosedanjim sponzorjem, donatorjem, zbirateljem, obiskovalcem in ljubiteljem ra─Źunalni┼íke zgodovine, saj brez vas razstava ne bi bila mogo─Źa. Z va┼ío podporo si je razstavo GOTO 1982 ve─Ź kot 12.000 obiskovalcev iz vse Slovenije ogledalo brezpla─Źno. Posebna zahvala gre Ale┼íu ┼ápeti─Źu, digitalnemu glasniku RS.

Iskreno upamo, da se nam boste pridru┼żili na ponovnem obisku razstave, dru┼żenju in spro┼í─Źenem klepetu.

Zbiranje sredstev za razstavo GOTO 1982!
Dunja Rosina, 11 Jun 2012

V ┼żelji, da bi nabrali dovolj sredstev, da bi omogo─Źili odprtje razstave GOTO 1982 brezpla─Źno za javnost – zelo toplo pozdravljamo iniciativo Ale┼ía ┼ápeti─Źa, glasnika digitalnih tehnologij in tudi vas vabimo, da donirate po svojih zmo┼żnostih.

Z zbranimi sredstvi bomo omogo─Źili:
– da bo razstava brezpla─Źno odprta za javnost
– dodaten pedago┼íki in dru┼żabni program, ki bo javnosti ┼íe dodatno pribli┼żal ra─Źunalni┼ítvo in njegov razvoj pri nas
– izdajo kataloga razstave

Akcijo zbiranja sredstev pri─Źenjamo danes in potrudili se bomo, da bomo do 21.6.2012 zbrali 13.000 EUR, kolikor je potrebno za na─Źrtovane aktivnosti. Menim, da bi ra─Źunalni─Źarji to lahko zbrati in tako prispevali dru┼żbi. S tem bomo tudi pokazali, da se z malo dobre volje da premakniti marsikaj in narediti nekaj dobrega.

Ve─Ź o zbiranju sredstev si lahko preberete na spletni strani http://www.alesspetic.si/2012/06/zbiranje-sredstev-za-goto-1982.html in http://www.alesspetic.si/p/goto-1982.html.

Vabljeni na otvoritev razstave GOTO 1982
Dunja Rosina, 23 May 2012

V Muzeju novej┼íe zgodovine v Ljubljani 29.5. 2012 ob 18.00 uri odpira vrata razstava GOTO 1982 – razvoj ra─Źunalni┼íke kulture na Slovenskem, ki obele┼żuje 30 letnico angle┼íkega ZX Spectruma (in tudi ameri┼íkega Commodore 64).

Nekaj utrinkov iz zakulisja postavljanja takšne razstave si lahko ogledate v galeriji. Se vidimo na otvoritvi!

Pripravlja se vseslovenska ra─Źunalni┼íka razstava v Muzeju novej┼íe zgodovine
Dunja Rosina, 3 Apr 2012

Zaenkrat naj bo tole le prvi “teaser” napovednik, informacije bom dodajala sproti, tako da boste o vsem obve┼í─Źeni – preko spletne strani ali Twitterja twitter/muzej ;) Muzej novej┼íe zgodovine v sodelovanju s Kiberpipinim ra─Źunalni┼íkim muzejem pripravlja vseslovensko razstavo o zgodovini ra─Źunalni┼ítva.

Razstava bo odprta od konca maja letos do februarja prihodnje leto in na ogled postavljena v prostorih Muzeja novejše zgodovine v Cekinovem gradu.

┼áe zadnji No-lan party kot zaklju─Źek Kiberpipine sezone
Dunja Rosina, 22 Jun 2011

V petek, 24. junija, se bo v Kiberpipi od 19. ure dalje ob zaklju─Źku Kiberpipine 10. programske sezone in sezone ra─Źunalni┼íkega muzeja odvijal ┼że sedmi tradicionalni No-LAN party. No-LAN party ozna─Źuje turnir v legendarnih PC igrah s konca 80-ih let ter za─Źetka 90-ih let, zabavo za ljubitelje starej┼íih ra─Źunalni┼íklih iger in za vse generacije, naveli─Źane vseh sodobnih realisti─Źnih strelja─Źin in Harryjev Potterjev. V tekmovalnem delu se bodo igralci lahko pomerili v Dyna Blaster in Duke Nukem 3D. Ob turnirjih pa se boste lahko zabavali z ra─Źunalniki iz Kiberpipinega ra─Źunalni┼íkega muzeja – Commodore 64, ZX Spectrum, Atari 1040ST, Macintosh SE, IBM PS/1, IBM PC XT in ostali. Do poznih ve─Źernih ali zgodnjih jutranjih ur nas bo z glasbo iz iger zabaval DJ Andrew L. Vstopnine/prijavnine ni!

Ra─Źunalni┼íki muzej na Dnevu informacijske dru┼żbe
Gaja Zornada, 17 May 2011

Danes, v torek 17.5.2011 od 10. do 17. ure, nas lahko najdete na stojnici pred Maximarketom.

V okviru Dneva informacijske dru┼żbe vas vabimo na kan─Źek nostalgije in ponovno sre─Źanje.

─îakata vas Sinclair ZX Spectrum in PS/1 in pester nabor ra─Źunalni┼íkih igric, ki jih niste igrali ┼że res dolgo ─Źasa.
O krovnem dogodku ve─Ź informacij na: http://www.informacijskadruzba.si/index.php/danid17-maj .

Ogledi muzeja v sezoni 2010/2011
Dunja Rosina, 12 Sep 2010

Ogledi muzeja v tej sezoni ne bodo mo┼żni, saj bo Kiberpipa zaprta – razen v ─Źasu dogodkov in predavanj (ko si bo mo┼żno ogledati tudi muzej med predavanji ali morda kako uro pred). Spored Kiberpipe in posledi─Źno tudi urnik, kdaj bo odprto, si lahko ogledate na Kiberpipini spletni strani. V kolikor nam bodo iz Kiberpipe sporo─Źili kakr┼íne koli spremembe, bomo to objavili na spletni strani in / ali preko twitterja. Ob predhodni najavi (najmanj en teden) preko elektronske po┼íte bodo izjemoma mo┼żni ogledi muzeja, ki jih bo vodil eden izmed ─Źlanov Kiberpipe.

AmigaOS praznuje 25 let v razvoju
Oskar Koscak, 10 Aug 2010

Na razstavi v Kiberpipinem ra─Źunalni┼íkem muzeju trenutno ne morete najti delujo─Źe strojne opreme z AmigaOS, ─Źeprav se z malo sre─Źe in truda utegne to spremeniti. Do jeseni se bomo potrudili popraviti in na ogled postaviti Amigin model A600, predstavljen leta 1992 kot zamenjava za A500+. Gre za zadnjo Amigo z Motorola 68000 procesorjem; na─Źrtovana je bila kot cenej┼ía alternativa A500, kon─Źala pa kot dra┼żja verzija le-te.

Do jeseni nas sicer lo─Źi ┼íe kar nekaj dni, zato upamo, da bodo Amiga navdu┼íenci do takrat zadovoljni z videom razvoja AmigaOS od Julija 1985 pa vse do danes, ki prikazuje rast sistema in prispevke posameznikov, s komentarji razvijalcev. Pripravili so ga pri Hyperion Entertainment, belgijskem podjetju, ki je pridobilo vse pravice za razvoj in komercializacijo tega operacijskega sistema. Priporo─Źamo ogled v najve─Źji resoluciji in vam ┼żelimo vse najbolj┼íe ob va┼íi obletnici. :)

Za vse, ki niste vedeli, da je AmigaOS ┼íe vedno aktiven in ima cel kup privr┼żencev, pa priporo─Źamo obisk katere od naslednjih strani:

Enhanced by Zemanta

Creative Commons License
Vsebina te spletne strani je za┼í─Źitena z licenco
Creative Commons (Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija).