Arhiv novic:

Torek, 10 Aug 2010

AmigaOS praznuje 25 let v razvoju

Na razstavi v Kiberpipinem računalniškem muzeju trenutno ne morete najti delujoče strojne opreme z AmigaOS, čeprav se z malo sreče in truda utegne to spremeniti. Do jeseni se bomo potrudili popraviti in na ogled postaviti Amigin model A600, predstavljen leta 1992 kot zamenjava za A500+. Gre za zadnjo Amigo z Motorola 68000 procesorjem; načrtovana je bila kot cenejša alternativa A500, končala pa kot dražja verzija le-te.

Do jeseni nas sicer loči še kar nekaj dni, zato upamo, da bodo Amiga navdušenci do takrat zadovoljni z videom razvoja AmigaOS od Julija 1985 pa vse do danes, ki prikazuje rast sistema in prispevke posameznikov, s komentarji razvijalcev. Pripravili so ga pri Hyperion Entertainment, belgijskem podjetju, ki je pridobilo vse pravice za razvoj in komercializacijo tega operacijskega sistema. Priporočamo ogled v največji resoluciji in vam želimo vse najboljše ob vaši obletnici. :)

Za vse, ki niste vedeli, da je AmigaOS še vedno aktiven in ima cel kup privržencev, pa priporočamo obisk katere od naslednjih strani:

Enhanced by Zemanta


Komentirajte

Creative Commons License
Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons (Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija).