Arhiv novic:

Sreda, 24 Jan 2007

Oglaševanje in računalniki

slikaVčasih (no, v 80tih letih prejšnjega stoletja) je bila tekmovalnost med računalniškimi firmami izredno očitna že v samem oglaševanju. Lep primer je oglas za Atari 520st (slika levo) iz računalniške revije, ki na zelo nesubtilen način napada cene ostalih proizvajalcev računalniške opreme. lo je tako daleč, da so snemali tudi TV oglase, kjer so primerjali dva ali več računalnikov in pri tem seveda kar najbolj očrnili “nasprotnika”. Kako so se tega lotili lepo prikazujeta spodnji reklami; leva primerja IBM PC in Apple Macintosh (kako malo je treba znati, da lahko uporabljamo Apple Macintosh računalnik:)), desna pa prav grdo napada cene konkurenčnih firm in poudarja, da C64 stane pičlih 595$, pa ima več spomina kot vsi ostali!

Zabavno, morate priznati. Sicer ne gledam ravno veliko televizije, ampak bi si upala trditi, da reklam za računalnike praktično ni več? (Naj me kdo popravi, če se motim …) Izbrskala sem še eno hecno reklamo, za Amigo 500 (lahko bi rekli, da je precej “brain washing” – s tistim “I am the …”:))

PC World je oktobra lani objavil zanimiv članek z naslovom A Brief History of Computers, As Seen in Old TV Ads – kjer je precejšnja zbirka posrečenih reklam z zabavnim spremnim besedilom. Prijetno branje. :)



2 komentarjev na “Oglaševanje in računalniki”

  1. Dejan Pravi:

    Si upam trditi, da v kiberpipi imamo tudi IBM ThinkPad 701C ;)

  2. nietka Pravi:

    Kaj ma to veze z oglasevanjem? :)) Em, a to je tisto v stari omari v server roomu?

Komentirajte

Creative Commons License
Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons (Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija).