Arhiv novic:

Game Boy koti─Źek

Fenomen igralne konzole Game Boy

Prvotni Game Boy je na police trgovin zakorakal 21. aprila leta 1989 na Japonskem, avgusta istega leta pa ga je bilo mo─Ź za 100$ kupiti tudi ┼że v ZDA. Pod ohi┼íjem iz trde bele plastike tiktaka procesor Z80, grafiko prikazuje ─Źrnozelen LCD zaslon, uporabnik pa upravlja s konzolo s pomo─Źjo igralnega kri┼żca, dveh akcijskih gumbov in dveh gumbov za izbiro (Select) ter za─Źetek (Start). Igre za GameBoya so na voljo v plasti─Źnih spominskih modulih oz. GamePakih.

GameBoyev uspeh je v veliki meri slonel tudi na izjemni priljubljenosti prilo┼żene igre Tetris. Le-ta je bil silno popularen, z GameBoyem pa se ga je dalo igrati prakti─Źno kjerkoli.

GameBoy je razvil dolgoletni Nintendov in┼żenir Gunpei Yukoi. Vedel je, da klju─Ź uspe┼ínosti le┼żi v priro─Źnosti (dimenzije in te┼ża), zdr┼żljivosti, cenovni dostopnosti in pa obilici raznolikih iger, ki so na voljo za to – zdaj ┼że legendarno – konzolo.

O Game Boy koti─Źku v muzeju

Na voljo obiskovalcem so ┼ítirje Game Boy-i, kabel za povezavo dveh igralnih konzol ter 10 legendarnih igric. ─îetudi je konzola stara ┼że ve─Ź kot 15 let, bodo obiskovalci lahko sami preizkusili, da je ┼íe vedno enako “zasvojljiva” ter zanimiva, kot neko─Ź. ─îe malce spremenimo znano frazo: “Kaj sploh ┼íe ostane novej┼íim?”.


Creative Commons License
Vsebina te spletne strani je za┼í─Źitena z licenco
Creative Commons (Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija).