Arhiv novic:

Petek, 13 Nov 2009

Podarjamo 4 vstopnice za razstavo: Iskra: neuvrščeno oblikovanje 1946–1990

Za karte se lahko potegujete v nagradnem žrebanju – pravilno odgovorite na spodnje vprašanje in odgovor do 20. 11. 2009 pošljite na mail info@racunalniski-muzej.si. Izžrebali bomo dva nagrajenca, ki bosta prejela vsak po dve vstopnici.

Kateri Iskrin računalnik nastopa kot edini slovenski računalniški filmski junak (ime junaka …?) in v katerem filmu?

Na razstavi razvoja oblikovanja v podjetju Iskra je predstavljen izbor izdelkov, nastalih od ustanovitve podjetja leta 1946 pa vse do razpada združenega podjetja Iskra v začetku devetdesetih. Na razstavi so na ogled postavljeni tudi računalniki, nekateri med njimi last računalniškega muzeja. Izpostavljeno je obdobje 1960–85, razstava pa se osredotoča na izdelke industrijskega in grafičnega oblikovanja, ki so nastali kot rezultat Iskrinega znanja, Iskrinega oddelka za oblikovanje (1962), z vzporednim poudarkom na tehnološkem napredku. Razstava je odprta vsak delavnik razen ob ponedeljkih, med 10. in 18. uro (razen 25. 12. 2009 ter 1. in 2. 1. 2010) do 28. 2. 2010 v Arhitekturnem muzeju v Ljubljani. Vsekakor razstava, vredna ogleda! Nekaj utrinkov z otvoritve razstave si lahko ogledate v spletni galeriji.

slikaslika2slika3



5 komentarjev na “Podarjamo 4 vstopnice za razstavo: Iskra: neuvrščeno oblikovanje 1946–1990”

  1. Dunja Rosina Pravi:

    Izžrebanca sta Domen K. in Nadja J. Čestitke in vsem ostalim hvala za sodelovanje :)

  2. Rok Pravi:

    Film je bil Poletje v školjki, ime računalnika pa Vedi. Right?

  3. Dunja Rosina Pravi:

    Seveda. In racunalnik je bil v resnici Iskrin računelnik Triglav. Več o tem sem pisala nekoč že na muzejskem blogu: http://racunalniski-muzej.si/blog/slovenski-filmski-sci-fi.

  4. Računalniški muzej » Razstava Iskra: neuvrščeno oblikovanje podaljšana do 16.3. Pravi:

    […] v AML (http://www.iskra46-90.com), za katero smo podelili tudi nekaj vstopnic, smo seveda že pisali. Sedaj pa vsem zamudnikom, ki si razstave še niste uspeli ogledati, sporočamo, da boste to lahko […]

  5. Računalniški muzej » No-lan party za stare dobre čase in slovo! Pravi:

    […] dokaj neaktivne sezone (popolnoma, če smo odkriti, izpeljali smo le sodelovanje z AML) se bo muzej – skupaj s Kiberpipo – poslovil z No-lan partyjem. No-lan partyje smo […]

Komentirajte

Creative Commons License
Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons (Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija).