Arhiv novic:

Sobota, 3 Feb 2007

Neograničeno zadovoljstvo!

Ako bi svi ljudi na svijetu bili uvijek jednog mišljenja kao što su u pogledu Golf-a, onda između njih ne bi postojali problemi.

slika

Kaj vse človek najde, če malce brska po podstrešju. Mhm, prvi Golf je bil cel hit (klik na zgornji dve slikci), na voljo v petih različnih barvah:) sodeč po tem prospektu iz leta 1978. Kakorkoli že, medtem ko se Golfi, (tudi prve generacije) še vstrajno podijo po cestah, so razni računalniki, recimo raje sestavisamračunalnik-zadeve že davno preteklost. Pa si delijo letnico rojstva … Istega leta, kot je bil natisnjen omenjeni prospekt (pa recite, če niso fletne slikce “bali zelenega” Golfa) se je dalo v Angliji pa najbrž še kje kupiti MK14. Golf je startal sicer že leta 1974, v času Altairja 8800 in IMSAI 8080.

Seveda ne moremo mimo letnice 1971 in zdaj že več kot samo prehistoričnega Intelovega 4004. In ja, če ste pozabili ali pa pač nikoli vedeli – v 70tih je bilo precej moderno pošiljanje sporočil nezemljanom v vesolje (ki jih zagotovo zelo zanima kdo smo, kaj jemo in kakšno glasbo poslušamo). Kdo le še ni slišal za plošči, ki ju nosita Pioneer 10 in 11 – ali pa za zlato plato, ki krasi Voyager.

P.S. Skoraj bi pozabila za okus po sedemdesetih prilepit še tale link o modi. In pri nas so takrat začeli žagat Pankrti! :)



Komentirajte

Creative Commons License
Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons (Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija).