Arhiv novic:

Petek, 7 Mar 2008

Novi ZX Spectrum ter igre v muzejski zbirki

Ta teden je Kiberpipin računalniški muzej dobil v dar računalnik ZX Spectrum (legendarni računalnik, ki je lani praznoval 25 let) skupaj z dvema zajetnima škatlama iger in programske opreme zanj. Med drugim tudi Kontrabant 2.

Ker imamo sedaj kar nekaj delujočih ZX Spectrum računalnikov v zbirki in predvsem zaradi precejšnjega povpraševanja po ponovitvi Commodore64 No-lan partyja resno razmišljamo o organizaciji Spectrum vs. Commodore64 No-lan partyja. Dogodek lahko pričakujete meseca maja, več informacij pa po ob pravem času objavljenih na spletni strani. Konec meseca marca pa bo na ogled postavljena razstava delovnih postaj, o kateri bomo nekaj več zapisali prihodnji teden.

slikaslikaslika



3 komentarjev na “Novi ZX Spectrum ter igre v muzejski zbirki”

  1. Matjaž Pravi:

    Odlična ideja za novi No-lan party!

  2. tnt Pravi:

    Predlagam tudi Amiga No-lan party…magari s simulatorjem na pc-jih.

    P.S. Kdaj bo naslednji no-lan party?

    LP

  3. Dunja Rosina Pravi:

    Ah, simulatorji ne spadajo v muzej. :) Je pa res, da Amig žal nimamo dovolj, da bi lahko priredili Amiga No-lan party. Po vsej verjetnosti bova naslednji No-lan party organizirala (kot že zapisano) konec meseca maja in/ali pa na Slo-tech dogodku NEST. Preko spletnih strani bom pravočasno obvestila o vseh dogodkih, brez skrbi.

Komentirajte

Creative Commons License
Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons (Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija).