Arhiv novic:

Petek, 20 Feb 2009

Natečaj za naj retro majico – podaljšan rok za oddajo

Ker si želimo še več inovatvnih izdelkov sem se odločila, da podaljšam rok za oddajo grafik v okviru natečaja za naj računalniško retro majico. Rok je prestavljen za 14 dni – do vključno 6. 3. 2009. Vsem, ki ste izdelke že prispevali se lepo zahvaljujem za sodelovanje in upam, da boste prispevali še kak izdelek :) Več informacij o natečaju (pdf). Prijetno ustvarjanje!



2 komentarjev na “Natečaj za naj retro majico – podaljšan rok za oddajo”

  1. Rok Pravi:

    Nekaj vprašanjc. Obvladam Corel, kar se tiska na majice tiče, sem pa laik.
    Koliko različnih barv sme slika vsebovati? Se lahko prelivajo? Morajo biti vsi liki/slike vektorizirani? Sme izdelek vsebovati bitne slike, morda celo screenshote iz iger? Kako je z avtorskimi pravicami, če to dovolimo? Kako je z logotipom kiberpipinega muzeja? Ga moram vključiti? Kje ga dobim v vektorski obliki?
    ————————————————————
    Če želite od avtorjev kar največ kreativnosti, bi bilo dobro vedeti, kje so meje, morda celo pokazati kakšen primer.
    LP

  2. Dunja Rosina Pravi:

    Moje osebno mnenje je, da manj kot je omejitev vec kreativne svobode lahko pokazejo ustvarjalci … vse smernice glede ustvarjanja, tipa dovoljenih datotek, barv in ostalih detajlov so opisane v pdf obliki tukaj. Na majice se bo tiskalo s pomocjo tehnike imenovane sitotisk. Kar se tice avtorstva, seveda lahko vkljucite screenshote iz iger, a naj bodo ustrezno predelani. Logotip ni v tekstu nikjer omenjen, zato se ne pricakuje, da ga boste vkljucili v izdelek. Potrebno je vkljuciti le URL, kar je nedvoumno zapisano v tekstu o natecaju. Veliko ustvarjalnih uric vam zelim :)

Komentirajte

Creative Commons License
Vsebina te spletne strani je zaščitena z licenco
Creative Commons (Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 2.5 Slovenija).